Monday, August 8, 2011

Home » , » review: cerita pendek Aku suka perempuan macam kau

review: cerita pendek Aku suka perempuan macam kau

assalamualaikum,

pembuka bicara pencerita selera.. hahaha… ok aku pun tak faham pe maksud nye.. setelah lama aku menjadi pemerhati dalam dunia blog nie, macam-macam aku nampak, kerenah dan gelagat insan yang bergelar blogger, kalau nak cerita memang tak kan habis satu muka homepage aku nie..

ok blik kepada tajuk, setelah lame tak berjalan dalam blog-blog orang dek kerana internet cam harem, dan dalam dua hari nie aku telah mendapat “connection” yang boleh tahan laju, so pe lagi aku pun berjalan2 la dalam dunia blog nie.. hasilnya follower aku dan traffik aku bertambah.. tak de la banyak tapi ok la kan.. tok blogger pemalas cam aku nie.. stop situ. aku nak cerita sal satu blog yang menarik aku tuk membaca cerpen dari entri dia, tajuk dia berkaitan dia suka perempuan “Aku suka perempuan macam kau” pada aku cerpen dia ok dan dia boleh berjaya, even lebih baik dari blog cabuk aku nie kalau dia lebih rajin menulis dan promote blog dia..

cakap banyak pun tak guna.. kita tengok sikit pendahuluan dari cerpen dia.

Cuti kali ni aku buat rutin macam cuti-cuti yang lepas, hang out dengan "girlfren" aku. Okayy "girlfren" a.k.a besfrens aku ni nama dia Hani. Dia kawan baik aku sejak kitorang kenal masa sekolah rendah lagi. Entah macamana idea nak hang out harini tetiba Hani bagitau aku dia nak bawa kawan sekali. Aku pun dengan rasa gatalnya terus tanya soalan macamni
"Hahaa, sape yg ko bawak nti? Cun x? Klu cun, bole aaa ko kenal2 kn ngn aku kn. Amcm? Deal?? Aku pon ngh single ni :P" aku bergurau separa serius dalam sms.
Tak sampai seminit handphone Sony Ericsson Vivaz aku berbunyi tandanya ada message yang masuk.
"Nti laa..ko kne laa tggu..hehe..btw, kwn aq tu mestilah yg vogue gitu..." balas Hani. Pendek. Aku tersenyum nipis.

ok kalau nak bace selebihnya korang kena la pi blog dia lazy is all about rest...

p/s bila la aku mampu untuk mengarang dengan baik.. tulis entri pun cam harem.. hehehe.. pe pun senyum selalu kay…

IKLAN²

RM 10k from nescafe, samsung hadiah raya, contact lens

2 comments:

Muhammad Ferdaus Zulkifli said... BALAS

apa yang cuba kau sampaikan nyh...haha

Khairul Eqeh Razak said... BALAS

wooohhooo cerpen ku :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...