Friday, September 9, 2011

Home » , » topup naik harga? postpaid?

topup naik harga? postpaid?

assalamualaikum,

image

hi, pe kabar… topup naik harga? hangat cerita nie dari semalam, mana tak nye ia memang cukup membebankan kepada pengguna, lagi2x bebudak sekolah yang tak berduit..… kalau pelanggan kena tanggung 6% tax, maknanya topup RM10 jadi RM10.60, pergh RM0.60 tu boleh mesej sampai 60 sms, kalau gune SOX or UOX tu boleh mesej 120 sms… bnyak tu beb…. kalau gune xpax baru boleh bual sampai 30min… huhuhuhu… kalau topup 10x, 60x10=600, 600sen beb 10x topup… ada juga yang sokong nie… ntah ler, kalau 60sen tu disimpin setiap hari sampai 3 tahun bnyak juga… hahahaha Smile with tongue out.

ok stop pada cerita prepaid, kita cerita pada postpaid.. dari bulan 01 lagi tax dah naik dari 5% kepada 6%… senyap jerk manusia… mybe pengguna postpaid nie dari kalangan yang kaye kowt… hahahaha… ha, gambar kat bawah tu dari ocs celcom.

Untitled

p/s telco dah untung banyak beb, pe salah bagi subsidi kat pengguna… meh tgk pandangan trioseposen tentang isu topup nie… peace..

IKLAN² #VWDasAutoKL exhibition, SayaSukaMalaysia, MAXIS PROMO, HTC CHACHA

4 comments:

ARC™ said... BALAS

bukan topup je... mas kahwin pun naik dah./...

Johny Tim said... BALAS

tapi saya rasa bukan macam tu...yang sekarang pun ada tax tapi 5% je...kerajaan tambah 1% je

namaku rahmat said... BALAS

@Johny Tim mmg pun.. tp telco tak mau tanggung lagi.. so dia kena kan charge kat pengguna...

AmyZana said... BALAS

peliknye
asal topup un na naik harge -_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...