Tuesday, April 26, 2011

Home » , » 0300H, anyone can impressed the world

0300H, anyone can impressed the world

assalamualaikum...

fuh... bersawang seyh aku punye belog nie... dekat dua minggu gak dah tak menempel ayat-ayat dari kotak pemikiran aku dalam blog picisan ini.. banyak menda lak kena fikir, tak menyempat untuk mencari idea.. egat nak cari something kat google dan copy paste jerk apa yang ade. tapi nak searching pun malas. tapi, ada jugak pengunjung yang datang walaupun tak de update, "tersesat kowt dari google" tak pun pembaca setia (ade ke?). pape pun, thank you ladies and gentleman.

ok la aku fikir nak kongsi sikit satu ayat "  anyone can impressed the world " asal aku tulis ayat tu? bukan ayat aku pun, tadi berjalan ke dinding-dinding facebook member aku dia ada kongsi video youtube dari Britain Got Talent 2009 Episode 1 (Susan Boyle).maybe video nie lame, tapi bagi aku baru (sebab baru tengok). Minah/makcik nie blurr jerk pastu rupa tu ermmm??.. fikirla sendiri, semua audiens yang ade dan juri pandang sinis pada mula nya, lagi² minit 0:44 tu ade awek tu bajet gile muke... tapi selepas Susan nie menyanyi semue semacam terkejut dengan bakat yang mungkin tak seiringan dengan rupa dan bentuk badan. pastu bila da abis si susan nie main blah jerk. :fuh mmg blurr dia nie.

moralnye kat sini, jangan menilai seseorang melalui luaran kerana luaran bukan apa yang mengambarkan apa yang ada dalam diri dan hati nurani. sesiapa je boleh membuatkan dunia tergamam...... ok tengok la video youtube kat bawah nie...





p/s bukan nak bangge dengan omputih nie, tapi ini antara contoh yang aku jumpe setelah berjalan di wall facebook memberku. so, kepada yang terasa diri dia rendah dari orang lain, cuba la bangun sebab untung nasib esok hari siapa yang tahu. :senyum




2 comments:

►AdamXis◄ said... BALAS

assalam...menarik betul...mmg awal2 tak sangka...berbakat giler makcik nie...hek3

nur aisya humaira said... BALAS

super awesome laa suara die...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...