Wednesday, June 1, 2011

Home » jangan buka aib sendiri

jangan buka aib sendiri

assalamualaikum,

ok, setelah lama aku menjauhkan diri dari papan kekunci kali ni aku terpanggil untuk memberi nasihat kepada diri aku.. supaya aku beringat dan tidak terbuka aib aku sendiri apabila menulis sesuatu dalam ruangan blog ini. menulis blog ini seronok, kadang boleh luahkan rasa, boleh menyuarakan pendapat, untuk menambah pendapatan, membuat diari… tapi sebaiknya kalau nak jadikan blog sebagai tempat untuk meluahkan perasaan marah dan mengarut tak tentu pasal serta membuka aib sendiri lebih baik la di “privacy” kan blog itu.. kerana tak elok la kan kalau orang lain baca. selain tu, ramai yang boleh akses dan baca blog kita ini kan? so ramai la yang akan baca apa yang kita tulis tu. dalam islam pun kita dituntut untuk menjaga aib orang dan aib sendiri. google jerk gunakan keyword “menjaga aib” banyak info yang akan keluar.

ntah ler aku bagi korang satu link blog sekadar untuk pengajaran, yang mengulas kisah tentang satu blog yang mendedahkan dia sudah kehilangan dara ---------> oh umar 

ntah la… korang fikir la sendiri… aku berani share kerana tuan blog tak mendedahkan identiti si blogger kehilangan dara tersebut…

p/s sekadar untuk peringatan diri sendiri…

4 comments:

Muhammad Ferdaus Zulkifli said... BALAS

kau ar nyh takde dara erkk..kuang kuang

Siti Safiyyah said... BALAS

itulah remaja skang.. dah kurang rasa malu dalam diri.. semoga blogger tu kembali ke pangkal jalan suatu hari nanti. amin

si macho said... BALAS

ta paham

-______________-

HARITH ISKANDAR said... BALAS

mmm betul xfaham ehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...