Thursday, February 24, 2011

Home » » gaji masuk dah..

gaji masuk dah..

yes time nie la penjawat awam di jabatan kerajaan berjalan tegak memandang kehadapan. kalau semalam ramai yang tunduk dek kerana kekeringan wang. biasa la kerja kerajaan. dpat sikit tapi hidup terjamin. ok la kan, at least x yah susah² nak fikir kena buang kerja kalau time ekonomi merosot teruk.



aku nie penjawat awam ker? nak sibuk² pulak kan, wat semak jerk, bukan aku nie seorang student ker yang masih blaja lagi.. hahha.. ☺ biarlah ia rahsia..

penjawat awam nie kena cari kerja lebih, tak da la nak mengharapkan gaji masuk tiap-tiap bulan, sakit jugak la bila duit dah habis, tu yang jadi bile masa akhir bulan makan maggie dengan cawan jerk.



ok gak kan. tapi kalau nak cari kerja tepi tu jangan sampai kacau masa kerja lak, tak pasal² kena buang, makin sakit pulak jadinya. orang kata kerja kerajaan nie nak hidup jerk, kalau kerja sendiri nie nak hidup kaya.kerja kerjaan risiko tak besar sgt, kalau kerja sendiri silap² boleh bankrap.

buat blog nie pun satu cabang duit gak. tgk macam redmummy, RM12k sebulan... wuish.. boleh makan kat hotel 5star tiap² minggu. bru pakai mr nuffnang jerk.

ok la cukup² aku melalut..

p/s ramai penjawat awam seyum je, biasa lah gaji masuk.. ☺☻♥

sekian assalamualaikum

4 comments:

Mommy Fara said... BALAS

apa lagi dik, jadikan redmummy sebagai cth! heheheh...kerja tetap kerja tetap gak. klu nak bt sampingan, komitmen pd blog kenalah tinggi gak...x ley on off...ye tak?

DaHLia said... BALAS

ha ah hr ni gaji..hehe

semalam best gila shopping sbb xde orang..
malam kang, esok dan seterusnya sampai tengah bulan, memang ramai lah jawabnya :D

mOoN said... BALAS

ar...bila notification bank masuk dalam hanset,, senyum bukan main lebar lg...hehehe..

With Julia said... BALAS

Kena belajar bijak menabung...orag kaya pun leh bankrup kalo x pandai menabung dlm bank..asyik kuar je..so yg pendapatan kecik tuh kalu bijak menabung insyaAllah lagi kaya dari si kaya tuh ahahha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...