Friday, February 11, 2011

Home » , » islam hanya pada nama

islam hanya pada nama

gadis melayu minum arak?


cuba perhatikan gambar ini.. dengan selamber jerk dia beli arak.. dah lah pakai baju sekolah... sudah hilang ker maruah? ape pula hukum si penjual arak itu.. tapi kesahihan nya tidak pula aku ketahui.. tengok dan nilai... mungkin ada yang kata boleh diedit guna photoshop.. tapi bagi aku payah untuk mengeditnya.. jadikan pengajaran

sumber amazing gila
dan credit to gempak.org

sory aku copy paste... aku nak share untuk pengajaran semua.. mungkin ada orang yang lain dah share rasenye x slah aku nak share lg kan?

11 comments:

Encik MamaT said... BALAS

belum tentu lagi itu seorang melayu... dan belu tentu lagi itu seorang yang beragama islam...

Mommy Fara said... BALAS

tu baru gadis melayu...belum teruna melayu yg lagi berlambak2 beli arak! laki atau perempuan, semua org islam pun tau, arak tu haram....

namaku rahmat said... BALAS

yup tol tu.saya pun tak pasti.. dan gambar itu dicensor.. dan sumber gambar saya ada letak link di entri.kepastian dan kesahihan gambar x dpt saya pastikan. tajuk cuma nak gempak jerk.apa yang x elok jadikan pengajaran... banyak camera disekeliling kita,silap² esok lusa kita yang kena snap.

namaku rahmat said... BALAS

@Mommy Fara... setitik air arak yang ditelan 40 hari amalan ditolak... semoga hidayah dan petunjuk datang dalam hati mereka

Drunbella Khoo said... BALAS

sure ke dia melayu islam?
kekadang org siam pun muka macam melayu jugak.
tapi kalau betul dia melayu islam, bawak laa bertaubat.
kalau dah minum air haram tu, seluruh keturunan akan ada darah haram kan.
kalau ayat sy salah, tolong betulkan.
=_=

Cheq Tun said... BALAS

belum tentu lagi gi gadis tu melayu. orang bukan melayu pun ada pakai baju kurung uniform sekolah tu.

kita manusia ni jangan terlalu cpt serkap jarang.

papabear said... BALAS

confirm ke Melayu? Setakat baju kurung ramai budak sekolah pakai tak kira bangsa... lagi satu muka melayu tak semestinya orang melayu atau Islam...

Fariq said... BALAS

penjual pun hukumnye berdosa la.. mane boleh prang islam jual arak,, sedangkan nak bawak lori arak pon dah dosa,, ni kan pulak jual..adeh,, yg pasal gambar tu,, tak tau la tak dpt tgk muka,, kdg2 orang cina pon ade pakai baju sekolah camtu mcm kat skola lama aku.. tapi kalau budak tu islam, harap dia cepat berubah..

i am S!L4H.. said... BALAS

gile kentang....
penjual tu pon mcm rilek je..
bkn melayu kot..

SyedGraphiX said... BALAS

2 2 dapat dosa. bongok nye la. haihh

YUL said... BALAS

macam2, tak tahulah dengan budak2 sekarang nie, nampak gambar nie macam real je

P/S Blogku macam OH TIDAK?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...