Friday, March 25, 2011

Home » » entah pape tah blog nie

entah pape tah blog nie

assalamualaikum..

"tah pape tah orang berblog nie, apa tah yang mereka fikir?"
"orang berblog nie mesti nak berpolitik, nak kutuk orang tu la, orang nie la. fitnah sana sini"
"apa r blogger nie, cerita tentang pakwe la, clash r, kutuk ex-bf la"
"apa yang dia tulis tu, apa yang dia cuba sampaikan?"

kat atas tu mungkin antara pandangan orang terhadap manusia yang bergelar penulis blog nie.
aku pun berfikiran macam begitu dahulu kala.
sebab aku tak fikir pun aku akan selalu menulis dalam ruangan blog nie, sebab aku nie bukan bagus pun dalam bab mengarang nie. tapi lepas aku terjebak dalam dunia blog yang sungguh kejam ini baru aku mengerti, blog nie sebuah ruangan memberi pandangan, pendapat, kongsi idea, penyebar ideologi, meluah rasa, mengkongsi ilmu, dan ada juga aku lihat blog yang berunsur jurnal atau diari hidup. 



pada aku, blog ini merupakan platform terbaik untuk mempersembahkan bahan tulisan kita kepada umum, kalau nak penulisan tu terpapang di dada akhbar bukan suatu perkara mudah kan, so kat blog jerk la kita nak menunjukan skil menulis kita, ye tak? orang nak baca atau tidak itu belakang kira. yang penting ada usaha. lagipun blog nie kita mengunakan format penulisan bebas "free writing" lagipun tak kena tapis cam kalau nak publish kat akhbar tu.

ekh.. ape aku melalut nie? haha, sebenarnya aku tak da idea nak update nie, penat memerah wat projek last sem nie. banyak lak projek kena buat. masa nie teringat waktu dulu sebelum aku berblog, banyak pandangan aku terhadap blogger nie. yang  penting sampai sekarang aku masih tak dapat jawapan "apa yang blogger cuba sampaikan dalam blogging nie?"

p/s senyum tak rugi pape pun... peace ☺

10 comments:

gabanMorka said... BALAS

aku setuju blog ni tempat berkongsi penulisan!

haha

Mommy Fara said... BALAS

takde tapisan...takde penyunting...tp ejaan kenalah bagus ye? hehehehe.....

Syahmi said... BALAS

ahhhhh tulis sudah..haahhaah
but please not politik..
i hate politik.....
kita rakyat malaysia!!!
1 malaysia~!!!!

Fariq said... BALAS

1) cara penyampaian yg baik. nice.. tapi kalo bley.. yg part last tu takyah la ckp ape aku melalut ni k.. orang dah smgt2 baca last2 ckp melalut.. potong stim.. ngeh..

2)isi dah de.. cuma tajuk tu kasi alter baik punya k...

3)satu je soalan aku.. blog tu binatang ape?? :p

namaku rahmat said... BALAS

@Mommy Fara alamak ejaan failed la pule.. hehehe... baru blajo nulis nie kak

namaku rahmat said... BALAS

@Syahmi politik... bukan ko mpp ker? politik jugak

namaku rahmat said... BALAS

@Fariq
abg kacak

1) hahaha.. yang last tu mmg saje nak potong stim, nak wat korang geram..

2)tajuk saje jerk nak gempak

3)blog tu sejenis binatang yang boleh dimakan.. poyo r ko, penulisan ko dalam blog bukan main mantap leh tanye blog tu ape.

namaku rahmat said... BALAS

@gabanMorka

penulisan yang diperlukan oleh rakyat malaysia yang malas nak bace buku tebal

Siti Safiyyah said... BALAS

dulu aku selalu duk cerita pasal personal kat dalam blog..bila baca balik, macam malu lak haha. skang cam malas jek nak buat gitu..ngehngeh..best ke tak, kite yg tentukan..;p

syafiqakarim said... BALAS

blog untuk meluah.tapi meluah biar
berpada.walau itu hak sendiri.
tapi hidup biar hati bersama. ;)
ewah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...