Monday, March 14, 2011

Home » » wah macam best jerk jadi pegawai bomba nie...

wah macam best jerk jadi pegawai bomba nie...

assalamualaikum..

hemm lame aku dah tak update blog nie,

tadi mase aku dok melayan twitter, ade satu berita tentang pengambilan pegawai bomba di metro harian yang menarik perhatian aku. ya pegawai bomba, satu pekerjaan yang mulia tu, boleh selamatkan orang beb. kalau nak dibandingkan bomba, polis dan tentera, pekerjaan bomba ini mungkin tidak la menyinar sangat tapi tanpa bomba , sapa lak yang nak tolong tangkap ular, padam api, selamatkan mangsa kemalangan dan lain-lain.. kerja mereka ini tidak kurang cabarannya. lagipun bomba-bomba ini mendapatkan rezeki yang halal. lagi satu bomba ini tidak fikirkan nyawa mereka, mereka lebih pentingkan orang lain dari diri mereka walaupun berbeza ras, etnik, bangsa, budaya, bahasa, dan agama.. yang penting bagi mereka, dapat menyelamatkan nyawa orang lain. bukan suatu yang mudah dalam perkhidmatan bomba ini, mereka melaksanakan tugas yang cukup mencabar. setuju tak warga bomba sekalian?


petikan dari metro anda boleh pergi ke link Lebih 1,000 calon layak temuduga pegawai bomba.



1 comments:

Syahmi said... BALAS

aq pernah buat latihan bomba mahhh time tahun lepas kat balai bomba segamat...gila penat siot..nak angkat paip tu dah berapa kilo..berlari punya bape kilo meter..mmg aq baru paham penat nye jadi bomba~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...