Tuesday, March 8, 2011

Home » , » saya mengutuk perbuatan mencuri

saya mengutuk perbuatan mencuri



assalamualaikum...

ok sebenarnya member aku 2 orang hilang fon pada masa yang sama, seorang hilang Iphone 4 dan sorang hilang nokia X6, petang tadi. sebelum ini pun banyak kejadian berlaku di kalangan member² aku, banyak juga laptop yang pernah hilang.

kenapa perkara ini terjadi? banyak penyebab kowt, mungkin korang boleh kongsi melalui komen.

siapa yang sokong "SAYA MENGUTUK PERBUATAN MENCURI" boleh join dengan cara drop komen di komen box.

segmen ke ini? ntah le aku pun tak tahu (newbie la katakan).. segmen 1st dari aku kowt.

JOM JOIN.


1. korang komen kat comment box.(komen je la pape pun)
2.letak link korang.(supaya senang aku pergi ke blog korang).
3.ajak rakan(tak buat pun takpe).
4.follow aku?(ikut korang lah).
5.tarikh last?(consider later)

APA YANG KORANG DAPAT?


1.spe yang aku rase unik aku akan letak link atau promote link kat blog aku. (tengok lah pada kerajinan aku)

aku tak pakse korang join... kalau dalam hati ade niat untuk menolak perbuatan mencuri itu da cukup memuaskan hati aku..

2 comments:

~ain~ said... BALAS

iphone4? SERIOUSLY???? :o


katakan tak nak pada pencuri!

muhammadnurislam said... BALAS

firman Allah SWT:
“Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. Maka barangsiapa bertaubat (diantara pencuri-pencuri itu) sesudah melakukan kejahatan itu dan memperbaiki diri, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang” (Al-Ma’idah:38-39)

renungkan dan sentiasa ingat dunia ini hanya persinggahan.. dan bertaubatlah kerana pintu taubat sentiasa terbuka..

ikhlas dari:
http://syairsimujahid.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...